Uw partner als het gaat om specialisme in Onderwijs en Management!

Over ons

Hoekstra & van Zanten v.o.f. is opgericht in september 2002 door Joke Veldhuijzen van Zanten en Theo Hoekstra.

Joke was binnen het onderwijs, V.S.O. en P.O., in diverse functies werkzaam. Zij was daarnaast geruime tijd werkzaam in het MKB. Joke was een talentvolle onderwijsvrouw met zowel een sociale als zakelijke blik. Ze wist van aanpakken en vroeg kwaliteit van zichzelf en anderen, maar kon door haar communicatie skills, relativeringsvermogen en humor evenwicht aanbrengen tussen willen en kunnen. Bij Joke stond de autonomie van de ander altijd voorop. Joke was geliefd en haar deskundigheid werd zeer gewaardeerd.

Het filosoferen met kinderen en het begeleiden van het meerbegaafde kind hadden haar grote interesse. Joke fotografeerde graag en exposeerde met potloodtekeningen, schreef twee kinderboekjes en maakte en monteerde videofilms. Ze had een brede interesse en las graag uiteenlopende literatuur.

Op 4 mei 2023 overleed Joke na een kort ziekbed. Verdrietig, maar vooral dankbaar voor alle jaren dat we samen mochten werken aan Hoekstra & van Zanten v.o.f., heb ik afscheid van haar genomen.

Joke was betekenisvol en zingevend, maar bovenal een maatje.

Ik ga verder als eenmanszaak: Hoekstra & van Zanten en neem Joke mee in mijn gedachten.

Theo Hoekstra

Ik ben Theo Hoekstra, geboren in 1963 te Soest

Ik kan mijzelf typeren als een bevlogen onderwijsman die graag met mensen werkt en daarbij doortastend en met gevoel voor humor optreedt. Ik ben gewend door complexe zaken heen te kijken en opbouwend te werk te gaan. Na vele jaren werkervaring is mijn enthousiasme en motivatie voor het werken in het onderwijs nog onverminderd groot.

Binnen het onderwijs heb ik de volgende werkervaring:

Leerkracht ZMLK- en OVG-school, directeur basisschool (gediplomeerd schoolleider), lid managementteam schoolvereniging en voorzitter GMR. Assessor voor schoolleiders en zij-instromers voor het Marnix Onderwijs Centrum, Windesheim en InHolland.

Daarnaast werkte ik als auteur mee aan de methode Goed Gelezen, schreef ik twee musicals voor groep 8 en was adviseur voor de methode “Kinderen en omgaan met waarden en normen”.

Ik ben verbonden aan Penta Nova als gastdocent voor de module kwaliteitsontwikkeling binnen de opleiding Basis bekwaam voor schoolleiders en de opleiding voor Zij-instroom schoolleiders.

Binnen het bedrijf heb ik mij gespecialiseerd in kwaliteitsontwikkeling binnen de professionele cultuur. Wat is een professionele cultuur en welke tools hebben medewerkers nodig om een professionele cultuur te zijn? Hoe kan je vanuit die professionele cultuur gericht werken aan kwaliteitsverbetering? Welke aansturing is hierbij belangrijk en hoe organiseer je die? Hiervoor heb ik een programma ontwikkeld die de organisatie daarbij helpt. Deze kunt u vinden onder het kopje studiedagen en Begeleiding.

Ook heb ik hierover een publicatie geschreven voor BSM. Deze kunt u hier lezen.

Theo Hoekstra

0651002993


HOEKSTRA & VAN ZANTEN

Hoekstra & van Zanten is een adviesbureau dat zich met name richt op het Onderwijs en Midden en Klein Bedrijf.